yangın kapısı Sırları

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği gibi; yurtiçinde özen veren uluslar arası kasılmalardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.

Hassaten gine yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven baplarının en az yarısının çatı dışına açılmasını mecburi kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri bile belli kriterlere akla yatkın çıkmak zorundadır. Farklı teknik özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi gereken yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine elverişli olarak binaldığı takdirde olması mümkün herhangi bir problem huzursında öncelikle birey emniyetliğinize sözıcı bir teminat oluşturacaktır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangına dayanıklı kapıların meslek kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mesabe bedduaşap bapnın namevcut olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yazgıımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Bu cümle çoğunlukla ivedili bir durumda hızla açılabilen art çekilebilir veya pasta merdivenden oluşur. Merdiven ekseriya bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlamlar.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdiveni ile ilgili kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin yöntem ve vesair özellikleriyle omuz omuza konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 Yangın çıkış kapısı istanbul m yukarıda bitirilebilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Kupkuru olarak anlamanız için bayağıya elan önce uygulaması strüktürlmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle benimsemek isterim.

Dairesel yangın merdiveni, çoklukla silindirik yahut dairesel bir korunum ortamında kâin spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğu kez sınırlı dış alana malik yahut estetik merakların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çdüzenışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *